Hamur İşleri Makarna ve Pilavlar



Kolay Börek (4 kişilik)



• 8 adet Feast Milföy

Harcı için;

• 250 g beyaz peynir
• 30 g hafif kırılmış ceviz içi
• ¼ demet doğranmış taze fesleğen

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı, 250 g beyaz peynir, 30 g ceviz içi ve ¼ demet doğranmış taze fesleğeni oval bir kapta iyice harmanlayın. 4 adet Feast Milföy’ün üzerine, 1 cm içeride kalacak şekilde harcı eşit olarak dağıtın. Diğer 4 adet milföyü 2 cm kadar içerden dibine kadar kesmeden çizin. Bu alana bir sırada 4, bir sırada 3 olacak şekilde 1-2 cm’lik kesikler yapın. Elinizle milföyü yelpaze gibi açarak kesikleri genişletin. Harç koyduğunuz milföylerin boşta kalan kenarlarına yumurta sarısı sürün ve yelpaze şeklinde açtığınız milföyleri üzerlerine koyun. Gerekirse kenarlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180°C fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.


Lalezar Sarması (4-6 kişilik)



• 5 adet Feast Milföy

Harcı için;

• 200 g kuru domates
• 100 g kahvaltılık ezme
• 8-10 dal fesleğen

200 g kuru domates, 100 g kahvaltılık ezme ve 8-10 dal fesleğeni hazneli bir blendera koyarak püre haline getirin. 5 adet Feast Milföy’ü hafif çözdürün. Bu harcı yumuşamış olan hamurların üzerine yayın ve hamuru rulo haline getirin. Kolay kesebilmeniz için 20 dakika buzlukta bekletin. Çıkardıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimlere bölün. Üzerine pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisinin üzerine rulo dilimlerini alarak 185°C fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.



Etli Milföylü Börek (5 kişilik)

• 15 adet Feast Milföy
• 250 g haşlanmış Feast Bezelye
• 750 g kuzu kuşbaşı (yağsız)
• 2 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı doğranmış dereotu
• 1 yumurta sarısı
• Çörek otu

Etleri yıkayıp tencereye koyun. Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırın, tencereye Feast Bezelye’yi, tuz, karabiber, kekik, dereotunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak pişirin. Havuçların kabuklarını soyun, bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2 - 3 dakika karıştırarak kavurun. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. Feast Milföy’ü tepsiye tek sıra halinde dizin. Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında pişirin.


Çılgın Pizza (4 kişilik)

• 1 paket Feast Milföy
• 1 çay bardağı Feast Patatesli Garnitür
• 1 çay bardağı Feast Mısır
• 1,5 çay bardağı Feast Küp Soğan
Feast Soğan Halka
Feast Patates Kroket
• 2 tane domates
• 2 diş sarımsak
• 1 dal biberiye
• 1-2 sap maydanoz
• 150 g kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 yemek kaşığı zeytin yağ
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 çay bardağı ılık su

Tencereye zeytinyağını koyup hazır Feast Küp Soğan’ı kavurun, kavrulurken tuz ekleyin. Rengi değişmeye başladığında şeker koyarak karamelize olmasını sağlayın. Sarımsakları rendeleyin ve 1 dakika beraber kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Sırayla Feast Patatesli Garnitür, Feast Mısır, ince doğranmış maydanoz, biberiye, karabiber, kekik, 1 çay bardağı ılık su katıp 5 dakika pişirin. Piştikten sonra başka bir kaba aktararak soğumasını bekleyin. Bu sırada 5 adet Feast Milföy’ü, kare veya dikdörtgen bir tepsiye dizin, kenarlarının birbirine yapışması için parmak uçlarınız ile hafifçe bastırın. Çatalla birkaç yeri delip soğutulan harcı milföylerin üzerine eşit bir şekilde dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında 4 -5 dakika pişirin. Fırından almaya 1 dakika kala rendelenmiş kaşarlar pizzanın üzeri tamamen kapatacak şekilde yerleştirin ve fırında erimesini bekleyin. Kızarmış Feast Soğan Halka ve Feast Patates Kroket ile servis edin.


Ispanaklı Mısır Ekmeği (4 kişilik)

• 1 paket Feast Ispanak
• 100 g kaşar loru
• 2 su bardağı mısır unu
• 1 su bardağı beyaz un
• 1/2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 2 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı yağda 1 paket Feast Ispanak’ı 5 - 10 dakika kavurun. Tuzu ve kaşar lorunu ekleyin. Başka bir kapta mısır unu, beyaz un, 1/2 bu bardağı sıvı yağ, süt, tuz, yumurta ve kabartma tozunu bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve üzerine ıspanaklı harcı dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 - 30 dakika pişirin.



Tereli Pesto Soslu Kayseri Mantısı (4 kişilik)

Feast Kayseri Mantısı
• 1 demet tere ( ya da fesleğen )
• Hindistan cevizi rendesi
• 100 g fındık
• 100 g parmesan peyniri
• Zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber

Tüm malzemeleri robottan geçirin, haşlanmış Feast Kayseri Mantısı’nın üzerine dökerek servis edin.









Enginarlı Börek (4 kişilik)

• 8 adet Feast Milföy
• 4 adet Feast Enginar
• 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 1 demet maydanoz
• 1 limonun suyu

Feast Enginar’ı limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın, ateşten alıp suyunu süzün ve küçük küçük doğrayın. Üzerine rendelenmiş kaşar, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Feast Milföy’ün ortasına enginarlı malzemeyi kenarlarından boşluk bırakarak yayın. Üzerini kapayın. 4 ayrı milföyün üzerine yumurta sarısını sürün. 200°C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Ispanaklı Sufle (4 kişilik)

• 1 kg Feast Ispanak
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 4 adet yumurta
• 1 kase kaşar peyniri rendesi
• 1 tutam muskat
• 1 tutam tuz
• 1 tutam karabiber
• 1 tutam kırmızı toz biber

Tereyağında unu sarartıp üzerine sütü ekleyerek bir sos hazırlayın. Sosun içine muskat, tuz ve karabiber ve Feast Ispanak ekleyip karıştırın. Yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar halinde çırpın. Ispanakların üzerine yumurta sarılarını alıp karıştırın. Daha sonra kar halindeki yumurta beyazlarını ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yağlanmış sufle kaplarına koyun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. İsteğe göre kaşar peynirinin yarısını malzemenin içine de koyabilirsiniz. En son üzerine kırmızı toz biber serpip 180°C fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.


Hazine Kutusu (4 kişilik)

• 10 adet Feast Milföy
• 2 adet topan patlıcan (közlenmiş)
• 2 adet kırmızıbiber (közlenmiş)
• 250 g yoğurt (arzuya göre sarımsaklı)
• Tuz

Feast Milföy’leri kızartın. Milföyler biraz soğuyunca ortasına, derinliği kabın tabanına kadar gelmeyecek şekilde kare bir delik açın. Bu boşluğa közlenmiş olan patlıcan ve kırmızıbiberleri koyun. Tuz ilave edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Pul biber serperek servis edin.









Reyhanlı Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası (4 Kişilik)

• 150 g Feast Kayseri Mantısı
• 50 g Feast Küp Soğan
• 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 1 yemek kaşığı salça
• Kuru mor reyhan
• 1 çay kaşığı pul biber
• 2 yemek kaşığı yoğurt

Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün. Feast Küp Soğan’ı yağda sürekli karıştırarak pembeleştirin. Salça ve pul biberi ekleyin. Kaynamış su ilave edip kuru reyhan koyun. Ardından Feast Kayseri Mantısı’nı ekleyin. Mantılar yenecek kıvamda pişince yeşil mercimeği koyun. Birlikte 1 - 2 dakika kaynadıktan sonra bir kasede çırpılmış yoğurtla terbiyesini yapın. Sıcak olarak servis edin.

Pişirme Önerisi: Yeşil mercimeği haşladığınız suyun bir kısmını çorbada kullanabilirsiniz.

Notlar:

• Ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
• Mercimek yerine, kuru börülce ile veya mercimek ve kuru börülce birlikte de kullanılabilir.
• Yoğurtla terbiyeyi daha fazla yoğurtla da yapabilirsiniz.
• Dilerseniz kuru mor reyhanla birlikte nane de kullanabilirsiniz.


Soğanlı Ekmek (4 Kişilik)

• 150 g Feast Küp Soğan
• 3 tatlı kaşığı toz şeker
• 100 g kıyılmış fındık
• Folyo ve tepsiyi yağlamak için çok az yağ
• Bir miktar un
• 750 g kepek unu
• 1 küp yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı kekik


3 kaşık şekeri yağsız bir tavada orta ateşte karıştırmadan eritin. Ardından fındıkları ilave edin. Fındıkları soğumaya bırakın. Unu büyük bir kaba alın, yaş mayayı ufalayın ve şekerle karıştırın. 15 dakika bekleyin. Una tuz ve su ilave ederek yoğurun. Feast Küp Soğan’ı kavurun. Hamura fındık ve kavrulmuş soğanı, 1 tatlı kaşığı kekiği ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru 30 dakika bekletin. İki dikdörtgen 25 cm kek kalıbını yağlayıp yerleştirin. En üstüne bıçakla şekiller verin. Üzerine çok az un ve kekik serpin. 175°C fırında pişirin.

Pişirme Önerisi: Pişerken kurumaması için fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyabilirsiniz.
Neden Dondurulmus
tarifler
Patatesin Oykusu
Bezelyenin Oykusu
Feast Toplu Tuketim