Vejetaryen olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
Vejetaryen olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
Yapan bilir, ıspanak yapmak ciddi bir iştir. Yıkaması, yapması, sonra da mutfağı toplamak bünyeyi yorar.
Bir vejetaryen olarak ıspanak seviyor ama yapmaya korkuyorsanız yaşadınız. Menemen yöresinden taptaze, ayıklanmış Feast Ispanak ve küp küp doğranmış Feast Organik Soğan ile harika bir yemek sizi bekliyor.
Malzemeler
1 paket FEAST ISPANAK
2 yemek kaşığı FEAST ORGANİK KÜP SOĞAN
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 adet küp şeklinde doğranmış biber
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı beyaz peynir
1 tutam tuz
Pul biber
Zeytinyağı
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Derin bir teflon tavaya biraz zeytinyağı gezdirin ve 1 paket FEAST ISPANAK ekleyin.
  • Ispanaklar tamamen çözülünceye kadar kısık ateşte soteleyin.
  • Başka bir tavada kuru soğan, havuç ve biberi zeytinyağında soteledikten sonra ıspanak ile harmanlayın.
  • Sotelediğiniz sebzeleri yağladığınız fırın tepsisine koyup soğumaya bırakın.
  • Beyaz peyniri çatalla ezip ıspanağın içine ilave edip harmanlayın.
  • Bir kâsede yoğurt, un ve yumurta sarsısını iyice çırptıktan sonra tuz ve pul biber ekleyin.
  • Hazırladığınız sıvı karışımı ıspanak karışımın üzerine yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirin.