Vejetaryen günü için çayın yanında iyi gider!
Vejetaryen günü için çayın yanında iyi gider!
1 Ekim Dünya Vejetaryen Günü’nden bahsetmiyoruz. Ona daha çoook var! Yeni yeni popüler olmaya başlayan, tıpkı annelerimizin günleri gibi düzenlenen vejetaryen günlerinden bahsediyoruz.
Günler sırayla birinin evinde gerçekleşiyor ve vejetaryen dostalar yemeklerle ilgili bildiklerini birbirleriyle paylaşıyor, hünerlerini sergiliyorlar. Siz de bunu kendi vejetaryen çevreniz arasında başlatabilir ve bu akımın öncülerinden biri olabilirsiniz.

Şimdi hazırsanız, taptaze Feast sebzeleri ile hazırlanan, çayın yanında iyi gidecek enfes bir börek tarifi geliyor ve karşınızda; sebzeli paçanga böreği!
Malzemeler
1 paket FEAST ISPANAK
1 su bardağı FEAST BEZELYE
2 baş FEAST BROKOLİ
2 yemek kaşığı FEAST TATLI KÜP SOĞAN
1 adet küp kesilmiş kapya biber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 adet yufka
2 adet yumurta sarısı
Zeytinyağı
Galeta unu
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Derince bir teflon tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı gezdirdikten sonra soğanı ve küp küp kesilmiş kapya biberleri ekleyip sotelemeye başlayın ve iki dakika sonra ıspanağı ilave ederek sotelemeye devam edin.
  • Bezelye ve brokoliyi beş dakika kaynar su içinde bekletip süzgeçle kâğıt havlu üzerine alın.
  • Brokoliyi iri iri doğrayın bezelye ile birlikte ıspanağa ilave edin. Tüm sebzeleri harmanlayarak 5-6 dakika daha birlikte soteleyin.
  • Soya sosunu sebzelerin üzerine gezdirip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Hazırladığınız harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İki adet yufkayı üst üste koyup 4 üçgen elde edecek şekilde 4 parçaya bölün. Yufkaların üzerine mutfak fırçası ile zeytinyağı sürün.
  • Üçgenin geniş tarafına bolca harç koyup kalınca bir rulo şeklinde sarın, tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Böreklerin üzerine bolca yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.