Üşengeç Kahvaltısı
Üşengeç Kahvaltısı
Öncelikle kahvaltı hazırlamak da, o kahvaltıyı yaya yaya tadını çıkarmak da bir sanattır.
Ama genelde arzuladığınız o mükellef kahvaltıyı hazırlayamaz, sıradan şekilde geçiştirirsiniz.

İşte tam o anlarda, kahvaltınıza boyut atlatacak süper pratik bi önerimiz var. Çayınızı koyduysanız hemen başlayalım:
Malzemeler
Yarım paket FEAST ISPANAK
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 g beyaz peynir
Tuz
Karabiber
2 adet yuvarlak bazlama ekmeği
2 adet yumurta
Tereyağı
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyup soğanlar pembeleşinceye kadar soteledikten sonra ıspanağı ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Tavayı ocaktan alın, peynirleri, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  • Bazlama ekmeğini ortadan ikiye kesin, üstte kalacak parçasına bir su bardağı yardımı ile yuvarlak bir pencere açın.
  • Başka bir tavada bazlama ekmeklerini biraz tereyağı sürerek kızartın.
  • Alt kısımda kalacak parçanın üzerine ıspanaklı peynirli harcı yaydıktan sonra diğer parçayı üzerine kapatın.
  • Yuvarlak olarak açtığınız kısma bir yumurta kırın.
  • Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisinde 180 derecede 5 dakika pişirin.