Sen neymişsin be mantı!
Sen neymişsin be mantı!
Hamurundan dolgusuna, sosundan sunumuna mantı hiç de kolay bir yemek değildir. Her aşamasında özen ve ihtimam ister. Kökeni Çin’e uzanan mantının, kelime kökeni de Çince’ye dayanmaktadır.
13. yüzyılda Çinliler ’den öğrendiğimiz mantı, İpek Yolu ile her yere ulaşmış, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı iç malzemeleri, farklı pişirme şekilleri ve soslarıyla kültürümüzün önemli bir parçası haline gelmiştir. Osmanlı saray mutfağında da vazgeçilmez bir yemek olarak kendine yer bulan mantı, Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği yemeklerden biri olarak anılır.

Şimdi hazırsanız, Ege’nin has ununu, kıymanın en kalitelisi ile birleştiren Feast Gurme Kayseri Mantısı, sizin için hazırladığımız özel bir tarifle sofralarınızı şenlendirmeye geliyor.
Malzemeler
1 paket FEASTGURME KAYSERİ MANTISI
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Tereyağını eritin salçaları ekleyip kavurun.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş tencereye ekleyip kaynatın.
  • Mantıyı salçalı su içinde 5 dakika haşladıktan sonra nohut ve mercimeği ekleyip 5 dakika daha birlikte kaynatın.
  • Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve kuru naneyi bir kasede yarım çay bardağı su ekleyerek iyice çırpın.
  • Servis tabağına önce süzme yoğurdu yayın, üzerine mantınızı koyup sıcak sıcak servis edin.