Patatesin entrika dolu tarihi…
Patatesin entrika dolu tarihi…
Patates, tarih boyu bazı kültürler tarafından kutsal sayılacak kadar önemli bir sebze yerine koyulmuşken, bazıları tarafından da sadece savaş esirlerine verilecek kadar kenara atılmıştır.
Patates, tarih boyu bazı kültürler tarafından kutsal sayılacak kadar önemli bir sebze yerine koyulmuşken, bazıları tarafından da sadece savaş esirlerine verilecek kadar kenara atılmıştır.

Avrupa'ya ilk geldiğinde zehirli olduğu dedikodularını ortadan kaldırmak için geniş bilimsel araştırmalar yapılmış ve büyük kıtlığa çare olmuştur.

16. yüzyılda Avrupa'ya giren patatesin, Türkiye'de yetiştirilmeye başlanması da 1800'lerin sonu gibi yakın bir tarihe dayanıyor. Patatesten bu kadar bahsetmişken, baharın taptaze otlarıyla süsleyebileceğiniz mis gibi bir Patates Salatası tarifi...
Malzemeler
1 paket FEAST ORGANİK PATATES
3 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
2 yemek kaşığı kapari
2 adet salatalık
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı deniz tuz
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • 1 paket FEAST ORGANİK PATATES’i tencereye koyun, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 15 dakika haşladıktan sonra suyunu süzün, soğuması için bekletin.
  • Taze soğan, maydanoz ve naneyi yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın.
  • Salatalığı yıkayın, kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın.
  • Salata sosu için zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi, kapari ve deniz tuzunu el blenderi ile karıştırın.
  • Tüm malzemeyi geniş bir salata kabının içine alın, son olarak salatanın sosunu ilave ederek harmanlayıp servis edin.