Mendel’in İlham Perisi Bezelye
Mendel’in İlham Perisi Bezelye
Kalıtım biliminin babası olarak anılan Avusturyalı bilim adamı Gregor Johann Mendel’in en başarılı deneylerinin konusunun bezelye olduğunu biliyor muydunuz?
Mendel ve bezelyeler olmasaydı asla anne tarafına mı yoksa baba tarafına mı çektik bilemeyecektikGerçi her şeye rağmen bu konu hep tartışmalıdır ama olsun İşte, bilim dünyasında böylesine önemli bir yere sahip olan bezelye, mutfaklardaki yerini de kaptırmamakta kararlı gözüküyor.

Şimdi sizi mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına girecek, hem pratik hem lezzetli hem de vitamin deposu bezelyeli & enginarlı makarna tarifi ile baş başa bırakıyoruz.
Malzemeler
1 paket Penne makarna
3 adet FEAST BAYRAMPAŞA ENGİNARI
250 gr FEAST ORGANİK BEZELYE
200 gr dil peyniri
100 gr yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım demet dereotu
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Feast Bayrampaşa Enginarlarını küçük bir tencerede 15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp şerit şeklinde doğrayın.
  • Feast Organik Bezelyeleri 15 dakika haşlayıp süzün.
  • Derin bir tencerede su kaynatın ve içine bir tutam tuz atıp makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak haşlayın, haşlama suyundan 1 bardak ayırıp süzün.
  • Bir derin tavaya küp şeklinde doğradığınız dil peynirini koyup kısık ateşte erimeye bırakın.
  • Ayırdığınız makarna suyunu azar azar yoğurda ekleyip krema kıvamında oluncaya kadar çırpın ve tavaya ekleyin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…