Kayseri Mantısı
Sofralarınızı şenlendirin diye; Ege’nin has ununu, kıymanın en kalitelisini ve Kayseri’nin en leziz tarifini seçtik.
Feast Kayseri Mantısı’nı tüm lezzetiyle sofranıza getirdik.
Enerji ve Besin Değerleri (100 g)
Enerji (kcal/kJ) 275 / 1151
Yağ (g) 11
Karbohidrat (g) 3
Protein (g) 51
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Feast Kayseri Mantısı’nı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve istenilen miktarda tuz eklenmiş 1,5 – 2 lt kaynar suda 10 dakika haşlayın.
  • Alternatif olarak, Feast Kayseri Mantısı’nı haşlamadan önce, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 180°C fırında alt üst ederek 20 – 25 dakika pişirin.
  • 10 dakika kaynar suda haşladıktan sonra süzmeden tabağa alabilirsiniz.
  • Çırpılmış yoğurdu (isteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsakla karıştırarak) tabağa aldığınız mantının üzerine ekleyin.
  • Kırmızı pul biberle kızdırılmış tereyağı ve kekik, nane, sumak gibi baharatlarla tatlandırarak servis edin.
ipuçları ve püf noktaları
Sen neymişsin be mantı!
Hamurundan dolgusuna, sosundan sunumuna mantı hiç de kolay bir yemek değildir. Her aşamasında özen ve ihtimam ister. Kökeni Çin’e uzanan mantının, kelime kökeni de Çince’ye dayanmaktadır.
Kayseri Mantısı
Feast, Kayseri Mantısı için Ege'nin has ununu, kıymanın en kalitelisini ve Kayseri'nin en leziz tarifini seçti. Size de tam kıvamındaki Feast Kayseri Mantısı ile sofraları şenlendirmek kaldı.