Kırmızı ve Gizemli
Kırmızı ve Gizemli
Domatesin, önceleri süs bitkisi olarak yetiştirildiğini, ilk defa İtalyanlar tarafından 16. yüzyılın başlarında yemeklerde kullanılmaya başlandığını biliyor muydunuz?
Türk yemeklerinin vazgeçilmezi salçanın ana malzemesi, salataların olmazsa olmazı domates, mutfağımızda sadece 1900'lü yılların başından beri var.

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak muhteşem bir ekmek tarifiyle sizleri başbaşa bırakıyoruz.
Malzemeler
1 su bardağı FEAST ORGANİK DOMATES
4 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kuru maya
Taze çekilmiş karabiber
20 adet siyah zeytin
2 dal taze biberiye
2 çay kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı tuz
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Un, su, zeytinyağı, tuz, maya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamuru 2 cm kalınlığında olacak şekilde elinizle yayın. Üzerine zeytinyağı sürüp parmak ucunuzla bastırarak delikler açın.
  • FEAST ORGANİK DOMATESLERİ, zeytinleri ekmeğin üzerine yerleştirin. Biberiye yaprakları ve taze çekilmiş karabiberi serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.