Falafelde ezber bozduk, mükemmel oldu.
Falafelde ezber bozduk, mükemmel oldu.
Vejetaryen yemekler için vazgeçilmez olan Lübnan mutfağından, doyurucu bir lezzettir
Vejetaryen yemekler için vazgeçilmez olan Lübnan mutfağından, doyurucu bir lezzettir falafel. Nohutla ve çeşitli baharatlarla yapılır, tadına doyum olmaz. Bu kez barbunya ile yaptık, yanına da salsa sosu koyduk. Sonuç; Feast usulü falafelimiz mükemmel oldu.
Malzemeler
250 gr haşlanmış ve kabukları soyulmuş FEAST BARBUNYA
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş dövülmüş kişniş
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük kırmızı soğan
Salsa için;
3 adet kabukları soyulmuş domates
6-7 dal maydanoz
1 adet küçük kırmızı soğan
1 avuç taze nane
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Sunum için:
Lavaş
Marul
1 adet avokado
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Salsa sos için; 4 parçaya böldüğünüz soğan, maydanoz, taze nane ve domatesi mutfak robotunda 1 dakika kadar parçalayın.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, tuz ve karabiber ekleyerek robotu tekrar çalıştırıp hazırladığınız sosu servis tabağına alın.
  • Barbunyanın kabuklarını soyun, suyunu süzüp kâğıt havlu ile iyice kurutun.
  • Soğan, sarımsak, maydanoz, baharat, un ve biraz tuz ile birlikte mutfak robotunda tüm malzemeyi harmanlayıp hamur haline getirin.
  • Köfte harcından elinizle alıp şekil verin.
  • Teflon tavada yağı ısıtın, her iki yüzünü pembeleşene kadar 2-3’er dakika kızartın.
  • Falafelleri dürümün içine yerleştirip salsa sos, marul ve avokado ile servis edin.