Evde dondurulmuşla hazır dondurulmuş arasında ne fark olabilir ki?
Evde dondurulmuşla hazır dondurulmuş arasında ne fark olabilir ki?
“Aman canım, evde derin dondurucum var, mevsiminde atarım, oh kafam rahat!” diye düşünüyorsanız, fikriniz değişecek, hazır olun!
Ben her hafta pazara giderim!

Pazardan alınan ürünler hasat edildikten sonra, önce meyve-sebze hallerine, oradan da satış noktalarına gönderilir. Size ulaşması en iyi ihtimalle bir hafta sürer ve bu arada besin değerleri zaten kaybolmaya yüz tutar...

Sezonunda hasadı gerçekleşen sebze ve meyveler, birkaç saat içinde Feast tesislerinde olur ve hiç vakit kaybetmeden temizlenir, ayıklanır, gerekiyorsa buharla ön haşlama işlemi yapılır ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan çok hızı şekilde tek tek dondurulur. Eğer tarlanın yanında

Ama benim de derin dondurucum var!

Tebrikler, ülkemiz zaten çok güzel derin dondurucular üretebiliyor. Fakat ev tipi derin dondurucuların asıl amacı dondurmak değil, saklamaktır. Evde uzun süren dondurma işlemi esnasında, sebze ve meyvelerin hücre zarları çatlar ve saklamaya çalıştığınız sebze donana kadar bozulmalar zaten başlamış olur ve aslında siz, maalesef posayı donduruyor olursunuz.

Gerçek anlamda dondurma işlemi, büyük yatırımlarla, çok düşük ısılarda, aniden ve tüm sebzeler için tek tek IQF (Individual Quick Freezing – Bireysel Hızlı Dondurma) yöntemiyle gerçekleştirilir. O kadar hızlı donar ki bozulmayı başlatacak şartların oluşumuna izin verilmez!