Dondurulmuş mu alıp saklasak, konservelenmiş mi alıp saklasak?
Dondurulmuş mu alıp saklasak, konservelenmiş mi alıp saklasak?
İş temposu, trafik, ev işleri derken sebzelere vakit mi kalıyor!
İş temposu, trafik, ev işleri derken sebzelere vakit mi kalıyor! Alakasız gibi gözükse de, gerçekten sebzeye hayatımızda yeteri kadar yer veremiyoruz. Ayıklaması, yıkaması, suda bekletmesi uzun iş geliyor ve gözümüzde büyüyor, sonuç olarak evimizde az tüketiliyor. Üstelik tam tersi olması gerekirken…

Yüksek lif ve fazlasıyla vitamin içeren sebzeleri, vakitsizlikten ötürü hiç yememek yerine, temizlenmiş ya da pişirmeye hazır olarak alıp yiyebilirsiniz. Ancak bu noktada şöyle bir soru geliyor gündeme; dondurulmuş sebze mi daha iyi, yoksa konserve sebze mi?

Önce konserveden başlayalım…
Konservelenmiş sebzelerin vitamin ve antioksidan seviyesi, dondurulmuş sebzelere oranla daha düşüktür. Konservelenmiş sebzeleri, sebzeden ihtiyacınız olan vitamini almaktan çok güzel bir yemek sunumu için tercih ediyorsanız almalısınız.
Peki ya dondurulmuş sebzeler… Dondurulmuş sebzeler, mevsiminde hasat edildiği ve anında, ilk günkü tazeliğinde, dondurulduğu için vitamin ve mineraller açısından çok zengindirler. Katkı maddesi ve hiçbir koruyucu madde içermezler. Ayıklanmış, temizlenmiş olduklarından ayrıca çok pratiktirler. Buzluğunuzda saklandıkları için de mutfağınızda az yer kaplarlar.
Sorunun cevabı aslında açık ve net; dondurulmuş sebzeler iyidir. Hatta çok iyidir.