Diyettekiler için efsane humus tarifi
Diyettekiler için efsane humus tarifi
Diyetteyiz diye kendimizi lezzet zevkimizden mahrum mu edeceğiz? Tabi ki hayır!
Humusun lezzetini şahlandıracak, antioksidan etkili enginarlı tarifimiz "Diyet de yaparım, yemek keyfi de..." diyenlere geliyor.
Malzemeler
1 paket FEAST ÇANAK ENGİNAR
500 g. önceden haşlanmış nohut
2 adet közlenmiş kapya biber
3 yemek kaşığı light labne peyniri
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Enginarları kaynar su içinde yaklaşık 15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kapya biberleri ve baharatlar hariç, haşlanan enginarların iki tanesini, önceden haşlanmış nohutları robota ilave edin.
  • Malzeme püre kıvamına gelinceye kadar robotu çalıştırın. Bu aşamada biraz sızma zeytinyağı ilave edin.
  • Tuzu ve kimyonu ekleyerek lezzeti artırın.
  • Hazırladığınız enginarlı humusu, haşladığınız çanak enginarların içine koyarak servis edin.