Bu enginar tarifi size çok yakışacak!
Bu enginar tarifi size çok yakışacak!
Tamam, elbette sağlıklı olmak, kaliteli yaşamak için spor yapıyor, kendimize bakıyoruz ama bir de madalyonun görsel tarafı, kendine güveni tazeleyen bir de öteki yüzü var.

Aslında attığımız adımdan yediğimiz yemeğe her yaptığımız olumlu davranış, dış görünüşümüze de etki ediyor, ne giyersek giyelim daha güzel taşıyabilmemizi sağlıyor. Enginar gibi kimi mucizevi sebzeler ise hem damağı, hem de bedenimizi doyuruyor, onu koruyor ve fit kalmamıza daha güzel görünmemize yardımcı oluyor.

İşte size tam mevsiminde en taze halinde dondurulmuş, kılçıksız, katkısız Feast Bayrampaşa Enginarı ile hazırlanmış hem fit hem de besleyici bir tarif:

Malzemeler
1 paket Feast Bayrampaşa Enginarı (7 adet)
3 yemek kaşığı Feast Tatlı Küp Soğan
2 adet kereviz
1 adet havuç
2 çorba kaşığı lor peyniri
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Feast Bayrampaşa Enginarı’nı kaynamış su dolu bir tencerede 7-8 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp, soğumaya bırakın.
  • Kerevizin kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın 10 dakika limonlu su içinde bekletin.
  • Havucu küp doğrayıp kereviz ile birlikte bir tencereye alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kontrollü olarak yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Lor peynirini ekleyip püre haline getirin.
  • Bir teflon tavaya zeytinyağını koyup kızdırın, Feast Tatlı Küp Soğan’ı ekleyip soteleyin. Toz şekeri ekledikten sonra soğanlar renk alıp karamelize olana kadar 4-5 dakika pişirin.
  • Çanak enginarların ortasını kereviz püresi ile doldurup üzerine karamelize soğanları ekleyip servis tabağına yerleştirin, ılık olarak servis edin.