Atıştırmalıklara boyut atlatan lezzet anahtarı: Dip Sos
Atıştırmalıklara boyut atlatan lezzet anahtarı: Dip Sos
Öncelikle dip sos yemeğin ayağına gitmez, her ne yiyorsak o dip sosu ziyaret etmekle mükelleftir. Öyle de karizmatik bir sos çeşididir.
Dip sos doğrudan yemeğe karıştırılan soslardan farklı olarak, bir bandırma ritüeline sahiptir ve en basit krakerden soğan halkasına, patates kroketten pizzaya kadar geniş bir yelpazede lezzeti katlayan bir çeşnilendirme metodudur.

İşte size atıştırmalık sepetlerine lezzet katacak hem lezzetli hem de pratik dip sos önerisi:
Malzemeler
1- ACILI DİP SOS İÇİN
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı labne peyniri
1 adet taze soğanın yeşil yaprakları (ince ince doğranmış)
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2-AVOKADOLU DİP SOS İÇİN
1 adet olgun avokado
1 adet taze soğan
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı tuz
3- PANCARLI DİP SOS İÇİN
3 adet haşlanmış pancar
1 su bardağı haşlanmış nohut (haşladıktan sonra kabuklarından ayırın)
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • 1- ACILI DİP SOS İÇİN
  • Yoğurt ve labne peynirini derin bir kasede el çırpıcısı ile iyice çırpın.
  • Taze soğan, sarımsak ve baharatları ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.
  • 2-AVOKADO'LU DİP SOS İÇİN
  • Avokadonun kabuklarını soyun ortasındaki çekirdeği çıkarıp mutfak robotuna alın.
  • Limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar robotu çalıştırın.
  • Taze soğan hariç tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
  • 3- PANCARLI DİP SOS İÇİN
  • Pancarı haşlayıp kabuklarını soyun, irice doğradığınız pancarları mutfak robotuna alın.
  • Tüm malzemeyi robota ekleyip kremamsı bir kıvam alıncaya kadar robotu çalıştırın.
  • Sos tabağına alarak servis edin.