A be kaynana ne pişirsem sana?
A be kaynana ne pişirsem sana?
Kaynana dili tehlikelidir. İğne oyası modeli ya da bir bitki olan kaynana dilinden bahsetmiyoruz.
Bizim kültürümüzde önemli bir yer işgal eden, kocaların annesi, gelinlerin korkulu rüyası olan yüce kaynana kavramından bahsediyoruz.

Tabi o eski kaynanalar artık pek kalmasa da, siz yine de yemek becerilerinizi kaynananızın diline düşürmeyin, büyük yıpranırsınız! Böyle durumlarla karşılaşmamanız için size hem pratik hem de lezzetli çok özel bir tarif önerimiz var:
Malzemeler
1 paket FEAST SAKIZ ENGİNAR
2 yemek kaşığı FEAST TATLI KÜP SOĞAN
300 gr taze bakla
1 demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Feast’ten Pişirme ve Servis Önerisi
  • Ayıkladığınız baklaların kararmaması için bir kaseye 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un koyup karıştırın.
  • Taze baklayı yıkadıktan sonra uç kısımlarını kesip irice doğrayın, hazırladığınız unlu su içine koyun.
  • Tencereye zeytinyağını ekleyin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra önce enginarı tencereye ilave edip karıştırın.
  • Beş dakika sonra baklayı da tencereye ekleyin, baklaları koyduğunuz unlu suyu sebzelerin üzerine gezdirip 10 dakika harlı ateşte pişirin.
  • Yemeğin tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Yemeğinizi servis tabağına alın, biraz ılındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpin.